Over mij

Ik ben Edith, relatie,- & gezinstherapeut, Simplicity Parenting coach, minimalist in hart en onderweg in mijn leven. Ik hou van versimpelen omdat je leert te kiezen voor wat belangrijk is. Samen met Thijs hebben we een gezin met 3 kinderen en een hond. Wat een rijkdom, chaos en levendigheid!

Al meer dan 20 jaar haal ik veel plezier uit het werken met kinderen, ouders en professionals. Het kinderdagverblijf heb ik opgezet vanuit mijn overtuiging om een plek te creëren waar kinderen in alle eigenheid groot kunnen worden. Elk kind is uniek. Wij als volwassenen hebben de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat die eigenheid gekoesterd wordt en kinderen leren vertrouwen op hun eigen wijsheid. 

Ondanks de fijne plek voor kinderen zag ik veel jonge ouders worstelen met het ouderschap. De ideeën die ze hadden over het ouderschap kwamen niet overeen met de realiteit.  Ze voelden zich vaak verloren, niet in controle en schuldig.  Dit waren ‘mensen van de wereld’, ambitieus, goed geschoold, hardwerkend.  Gelijktijdig zag ik ook dat het een heel teer en precair onderwerp is. Zeg maar eens hardop dat je je eigenlijk niet zo gelukkig voelt sinds je ouder bent.  Het innerlijke conflict is groot.

Ik werd zelf moeder. Met mijn ervaring en achtergrond dacht ik ‘appeltje eitje’. Daarnaast ben ik van nature positief en denk ik in mogelijkheden. Wat had ik het mis.  Dit alles gaf geen garantie voor ontspannen en zelfverzekerd moederschap.  De liefde was enorm, dat zeker.  De onrust, onzekerheid, het ongeduld en schuldgevoel ook. 

Als enigszins rommelige, drukke en chaotische moeder verlangde ik in het dagelijks leven steeds meer naar rust. Ik wilde ruimte in mijn overvolle en drukke leven met inmiddels 3 kinderen en een eigen bedrijf. Ik voelde dat de dagen voorbij vlogen en dat ik soms niet echt aanwezig was bij mijn kinderen. Dat elk kind weer andere dingen van mij nodig had maar dat ik er niet altijd met mijn hoofd bij was. 

 Ik ontdekte ‘Simplicity Parenting”.  Ik leerde over de kracht van vereenvoudigen en kiezen voor wat belangrijk is. Voor mij en mijn kinderen. Ik raakte geïnspireerd door het minimalisme en voelde me letterlijk lichter worden door minder spullen. Dit ging niet alleen over het weghalen van dingen. Maar over ruimte creëren in mijn leven, intenties en hart. Doordat er minder mentale en fysieke wanorde was, ontstond meer aandacht en verbinding met mezelf en mijn kinderen. Meer ruimte voor wat ik werkelijk belangrijk vond.Ik leerde steeds weer de rust en ruimte vinden om het denken en voelen te verbinden en simpelweg aanwezig te zijn. 

Dit gun ik iedereen. Elke ouder. En ook zéker elk kind. 

Een keer praten? Bel of mail me dan vooral. Wees welkom, echt!

KENNISMAKEN? MAAK EEN AFSPRAAK