De kracht van eenvoud

We leven in een tijd waar heel veel is. Veel impulsen, veel spullen, veel keuzes, veel informatie, veel haast. Vaak teveel. 

Wil je meer rust, aandacht en verbinding in je gezin, en voor jezelf? Door het leven van onze kinderen te vereenvoudigen worden ze gelukkiger en stabieler. Hebben ze meer focus. En ervaren ze een emotionele basis van rust en veiligheid.  

Wat is eenvoudig opvoeden?

Door te vereenvoudigen ontstaat er een duidelijk beeld van wat je belangrijk vindt als ouders. Daardoor voel je je als ouders meer verbonden met elkaar en ontstaat er kalmte en rust. Zo blijft er meer tijd en energie voor dingen samen doen, ontspanning en lol.  

Met eenvoudig opvoeden creëer je meer rust in vier gebieden:   

  • De omgeving: zorg voor minder spullen en een opgeruimd huis
  • Het ritme: vergroot de voorspelbaarheid in een dag, een week en een jaar
  • De planning: breng balans in het leven van je kinderen en maak momenten om te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’
  • Het filteren van de volwassen wereld: verminder de invloed van zorgen van volwassenen en het mediagebruik binnen je gezin     

Over deze methode

De “Simplicity Parenting” methode van Kim John Payne is gebaseerd op meer dan dertig jaar ervaring met succesvol ondersteunen van drukke gezinnen. Het biedt simpele en effectieve manieren om te vereenvoudigen in vier belangrijke gebieden binnen het gezinsleven. Met het resultaat: minder stress bij kinderen. 

Ook meer harmonie in het gezin?

Door te vereenvoudigen kun je voor je kinderen en voor je hele gezin de ruimte, rust en vrijheid hervinden die we allemaal nodig hebben. Wil je ook meer balans en harmonie in je gezin? Dan nodig ik je van harte uit om mee te doen met de training eenvoudig opvoeden